Informujeme

Ošetřování stromů a keřů v Radotíně
2024-01-31
Je asi pravdou, ale bohužel, že péče o stromy a keře nezajímá mnoho občanů Radotína? Okrasné keře by měly plnit funkci okrasnou a také zkvalitňovat životní prostředí občanům Radotína.
Květinové louky v Radotíně v roce 2023
2024-01-18
Na podzim roku 2022 jsem se zamýšlel nad tím, co pro Radotín udělat dobrého, a rozhodl se angažovat v opozičním hnutí Společně pro Radotín. V obecní komisi pro životní prostředí, kde jsem členem již od roku 1990, jsem navrhl vytvořit několik ploch pro divoké květinové záhony či loučky, které by zkrášlily náš veřejný prostor. Po několika pokusech dostat se přes zavřené dveře jsem se dostal k druhému místostarostovi, panu Petru Šiškovi. Tomu se nápad zalíbil s tím, že to pár let zkusíme. Vytipoval jsem po zkušenostech z malých prostor na svých zahrádkách čtyři místa, která byla Radou Městské části schválena jako projekt „Květinová louka“. Všechny lokality trpěly řadou různých problémů.
2023-06-28
Komentář pro Noviny Prahy 16 k tématu „Jak se vám líbí pilotní projekt Školní ulice?“
2023-06-13
Komentář pro Noviny Prahy 16 k tématu „Jak se vám líbí vítězný soutěžní návrh parku na soutoku?“
Diskuse nad Příměstským parkem Soutok
Zástupci samospráv a vlastníci pozemků na včerejším setkání, organizovaném pražským Institutem plánování a rozvoje, diskutují o dílčích záměrech v oblasti Příměstského parku Soutok.
O květinových loukách
Na rohu Slinkové a Strážovské pokračuje naše úsilí o květinovou louku. Momentálně tam kvetou tulipány, večernice a snědky. Rádi bychom se letos na většině plochy zbavili jedovatého bolehlavu, svízele a ptačince. Vítáme naopak hluchavku a některé druhy trav, sázíme vojtěšku, jetel i řepku.
Vyhledávání